Filtry
  • Kolekcje
  • Publikacje grupowe
  • Typ pliku
  • Format treści
  • Autor
  • Temat i słowa kluczowe
  • Współtwórca
  • Data wydania
  • Typ zasobu
  • Język

Szukana fraza: [Temat i słowa kluczowe = przepisy kulinarne \- 19 w.] lub [Temat i słowa kluczowe = poradniki \- 19 w.] lub [Tytuł = Spiżarnia dostatecznie i przezornie urządzona dla dogodnego użytku mieyskich i wieyskich skrzętnych gospodyń \: czyli zbiór i sposoby utrzymania oraz zachowania rozmaitego chleba, ciast, nabiału, różnych mięsiw i zwierzyny, przypraw korzennych, marynat, jarzyn, soków, konfitur, cukrów, wódek, likierów, octów, kwasów, itd. słowem wszystko co na stół domowy, należyte przyjęcia gości tudzież na kuchnią podróżną z wygodą i posiłkiem używać się zwykło] lub [Autor = Szyttler, Jan]

Wyników: 26

obiektów na stronie

Wielogłowski, Walery (1805-1865)

1853
książka

Hering, Konstantin (1800-1880) Hertmann, Franz Chepmell, Edward Charles Podwysocki, J. (tł.)

1854
książka

Schreter, Gustaw Adolf

1847
broszura

Neuhof, Ferdynand

1824
broszura

Karpiński, Aleksander (1836-1887)

1876
książka

Petion, Eustachy (1835-1890)

1876
broszura

Kasperowski, Adam (1784-1839)

1827
książka

Pecháček, Jan Schaitter, Ignacy (1858-1943) (tł.)

1919
broszura

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji